Начин на приготвяне
Агнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и месото и мозъкът се режат на ситно.
Оризът се пържи до златисто и се залива с бульона от дреболиите. Ври, докато набъбне. Добавят се чесънът и зеленият лук, нарязани на ситно и запържени предварително. Добавят се нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и се добавя черният пипер и солта.
Агнето се маже отвътре със сол и със 125 г масло. Пълни се с плънката, слагат се още 50 г масло вътре и се зашива. Оставя се малък отвор, излива се цялата бира и се зашива докрай. Намазва се агнето с останалото масло, поръсва се със сол и черен пипер.
Краката се връзват заедно. В тавичка се слагат кръстосани пръчки и върху тях се слага агнето. Завива се с фолио. В тавата се наливат 2 чаени чаши вода и се пече. Най-добре агнето се пече в пещ.