Начин на приготвяне
Осолява се от всички страни почистеното агне. Сваряват се и се нарязват на дребно вътрешностите.
Лукът се нарязва и се задушава в олио, добавят се празът и пресният лук заедно със сварените дреболии. Посолява се на вкус, добавят се оризът и подправките.
Налива се около 250 мл топла вода и се разбърква, докато оризът поеме течността.
Агнето се пълни с подготвената плънка и се зашива. Поставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето.
Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио. Тавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса.
Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива.
Коментари