Гергьовско агне на пещ

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Гергьовско агне на пещ
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бр. цяло агне с вътрешностите
  • лук - 3 - 4 кг кромид
  • праз - 2 - 3 стръка
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • ориз - 200 г
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • мащерка
  • джоджен
  • магданоз
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолява се от всички страни почистеното агне. Сваряват се и се нарязват на дребно вътрешностите.

Лукът се нарязва и се задушава в олио, добавят се празът и пресният лук заедно със сварените дреболии. Посолява се на вкус, добавят се оризът и подправките.

Налива се около 250 мл топла вода и се разбърква, докато оризът поеме течността.

Агнето се пълни с подготвената плънка и се зашива. Поставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето.

Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио. Тавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса.

Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Вкусът е перфектен! Много добра рецепта!
17.05.2016 15:03