Начин на приготвяне
Изчистете хубаво две връзки млади моркови и ги пуснете да врят в около 2 - 2, 5 литра подсолена вода. Когато поомекнат, ги извадете с решетъчна лъжица.
Сложете в тиган 3-4 лъжици масло, когато маслото загрее добавете брашното и енергично разбъркайте. Разредете постепенно с гореща вода от морковите. Оставете я да ври на котлона на умерен огън.
Нарежете морковите на дребни кубчета и ги запържете за кратко с остатъка от маслото. Добавете ги към разредената брашнената запръжка и оставете супата да поври още 10-15 минути. Подправете с черен пипер на вкус.
Малко преди да изключите супата налейте прясното мляко и разбъркайте. Поднесете я наръсена със ситно нарязан магданоз.