Пържени чушки в млечно-чеснов сос

22/04/2019
"Чушчици в такъв пикантно вкусен сос, че няма да ви стигне хлябът да отопите цялата чиния "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 189
  • Преглеждания за месеца789
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • чушки - 500 г по - малки (Сиврия)
  • люти чушки - 1 бр. (по желание) изпържена и нарязана на кръгчета
  • сол - на вкус
  • олио - 100 г за пържене на чушките
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 1 - 2 скилидки счукан
  • сол - на вкус
  • копър - няколко стръка нарязани на дребно (или магданоз)
  • червен пипер - 1 ч.л. изпържен в олиото от чушките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, подсушават и надупчват с нож. Изпържват се до зачервяване в загрятото олио или в тава във фурната.

Посоляват се и се нареждат в дълбока чиния, като върху тях се слагат кръгчета от лютата чушка.

Киселото мляко се разбърква с чесъна и солта, и се поливат чушките. Поръсва се с копъра или магданоза.

Олиото от пържените чушки се загрява отново и в него се запържва червеният пипер. Полива се върху киселото мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар