Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Пържени чушки в млечно-сиренов сос

Пържени чушки в млечно-сиренов сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пържени чушки в млечно-сиренов сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Уникална вкусотия, за която трябва да благодарим на старите тефтери на баба с най-вкусните български ястия"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 50 г
  • зелен лук - 2 - 3 перца
  • лук - 1/2 глава
  • топено сирене - 100 г
  • сирене - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните чушки измиваме, почистваме от семето и нарязваме на дребно. Кромида също режем на дребно и слагаме да се запържат и задушат в тиган заедно с маслото около 5 минути.

Постепенно добавяме топеното сирене, подправките на вкус, рендосано или натрошено обикновеното сирене и на последно място брашното, предварително разбито в прясното мляко.

Бъркаме постоянно за да не се получат буци или да залепне соса и малко преди да дръпнем от огъня добавяме и нарязания на ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
40
31
20
11
Дай твоята оценка: