Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Бургери с печено агнешко и яйчена салата

Бургери с печено агнешко и яйчена салата

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
29/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Който има печено агнешко, непременно да опита тези уникални бургери с впечатляващ вкус"

Необходими Продукти

  • питки за бургери - 4 бр.
  • печено агнешко месо - 200 г
  • червен лук - 1/2 глава
  • рукола - 100 г
  • За яйчената салата
  • яйца - 4 - 5 бр. (предварително сварени)
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 150 - 180 мл
  • лимони - 1 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • За медената горчица
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците на яйцата и ги поставете в купата на пасатора. Добавете сока на половин лимон, олиото и щипка сол. Поставете пасатора на дъното на купата и изтеглете бавно, пасирайте, като издърпвате нагоре до получаване на гладка и гъста яйчена майонеза.

Обелете и нарежете на парченца четири-пет сварени яйца. Поставете ги в купа и подправете с черен пипер. Накълцайте ситно пресния лук и добавете. Смесете с яйцата с майоенезата и разбъркайте салатата.

Смесете в купичка равни количества мед и горчица и разбъркайте.

Разполовете питките за бургерите и ги запечете в сух тиган за кратко. Намажете ги с медената горчица и сипете от яйчената салата.

Накъсайте печеното агнешко месо на конци и поставете върху салатата, добавете слайсове червен лук и свежи листа рукола.

Похлупете с горната част на хлебчето и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: