Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с яйца и левурда

Картофена салата с яйца и левурда

Картофена салата с яйца и левурда
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Картофената салата е като любов от първи поглед - или ти харесва на момента, или не"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • левурда - 1/2 връзка
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. След като изстинат, се обелват и нарязват на кубчета.

Същото нещо се прави и с яйцата - сваряват се, обелват се и нарязват на средно големи парченца.

Смесват се в купа и се поръсват със сол а вкус. Към тях се прибавят измитите и нарязани на ленти листа левурда.

В друга купа се смесват майонезата и киселото мляко. Разбъркват се до гладък сос, с който се полива картофената салата.

Разбърква се внимателно с помощта на лъжица.

Препоръчително е картофената салата с яйца и левурда да се сервира охладена.

Прочети и за тайните на вкусната картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: