Начин на приготвяне
За по-бързо приготвяне и най-вече здравословно – сваряваме картофите на пара, като предварително ги обелваме, измиваме и нарязваме на средно ситни кубченца.
В тенджера поставяме ветрилото/кошница за готвене на пара и наливаме вода до нивото на кошницата. Сипваме нарязаните картофи, захлупваме с капак и оставяме да се варят до омекване, като веднъж внимателно разбъркваме, за да не се разварят картофите най-отдолу, докато горните са още сурови.
Измиваме прясно набраните от градината зеленини – коприва, левурда и пресен лук – зелени перца.
В отделен метален съд попарваме листата от коприва с вряла вода.
Нарязваме на ситно - омекналата и отцедена коприва, както и свежите - листа от див чесън (левурда) и пресен лук.
Прехвърляме сварените картофи в дълбок съд, разбъркваме с пролетните зеленини и овкусяваме с хималайска фина сол, черен млян пипер, бяла салатна подправка (оцет Балсамико) и шарлан.
Внимателно разбъркваме, за да не се раздробят картофите, тъй като сварени на пара са по-мекички.
Поднасяме вкусната картофена салата в блюдо или чиния върху няколко листа свежа зелена къдрава салата и левурда.
Много вкусна пролетна картофена салата с коприва и левурда – здравословна и засищаща!
Чудно Вкусно!