Начин на приготвяне
Зелениите се измиват хубаво и се оставят да се отцедят добре. След което марулята, левурдата, лука, чесъна и подправките се нарязват на дребно.
Слагат се в подходяща купа, посоляват се и леко се претриват - пускат сока си и салатата става по-вкусна.
Добавят се измитите и нарязани на едри кубчета краставици и маслините.
Салатата се овкусява със зехтина, оцета и още сол, ако е необходимо, и се разбърква добре.
Може да се консумира или като мезе за изстудена чашка ракийка или като гарнитура към основното ястие.
Да ви е вкусно!
Забележка: Ако салатата не се консумира веднага не е желателно зелениите да се претриват със сол.
Просто нарежете всички продукти, разбъркайте ги и ги полейте със зехтина и оцета и приберете в хладилника.
Когато дойде времето за поднасяне на салатата, тогава посолете и леко разбъркайте.
Научи също какви са ползите от левурда, за какво помага левурдата и как се отглежда левурда.