Начин на приготвяне
Махнете дръжките на измитите листи на манголда, нарежете ги на едро и ги оставете настрани.
Повторете същото с дръжките на левурдата и ги прибавете към дръжките на манголда. Листовете нарежете на едро.
Картофа обелете и нарежете на кубчета, а празлука на шайби.
В загрят зехтин запържете праз лука и нарязаните дръжки. Прибавете картофа, кубчето бульон, разбъркайте и налейте вода да покрие два пръста над зеленчуците. Варете на умерен огън.
Когато картофите омекнат, прибавете нарязаните листи. Долейте вода, ако е необходимо.
След няколко минути, когато листата се попарят добре, свалете от котлона тенджерата и с пасатор пасирайте полезната зеленчукова кремсупа до желаната текстура.
Подправете кремсупа от левурда и манголд със заквасена сметана и сервирайте веднага.