Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от левурда и манголд

Кремсупа от левурда и манголд

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кремсупа от левурда и манголд
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусна, лесна и бърза рецепта - всички условия да си я приготвите веднага"

Необходими Продукти

  • празлук - 1 стрък
  • манголд - 2 връзки
  • левурда - 1 връзка
  • картофи - 1 голям
  • телешки бульон - кубче
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете дръжките на измитите листи на манголда, нарежете ги на едро и ги оставете настрани.

Повторете същото с дръжките на левурдата и ги прибавете към дръжките на манголда. Листовете нарежете на едро.

Картофа обелете и нарежете на кубчета, а празлука на шайби.

В загрят зехтин запържете праз лука и нарязаните дръжки. Прибавете картофа, кубчето бульон, разбъркайте и налейте вода да покрие два пръста над зеленчуците. Варете на умерен огън.

Когато картофите омекнат, прибавете нарязаните листи. Долейте вода, ако е необходимо.

След няколко минути, когато листата се попарят добре, свалете от котлона тенджерата и с пасатор пасирайте полезната зеленчукова кремсупа до желаната текстура.

Подправете кремсупа от левурда и манголд със заквасена сметана и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: