Начин на приготвяне
Нарязваме кренвиршите на кубчета, нарязваме и лука.
Пресяваме брашното и към него добавяме бакпулвера. В дълбока купа счукваме яйцето и към него добавяме 1 ч.л. сол и разбиваме с миксер.
След това изсипваме киселото мляко и олиото и пак разбиваме с миксера. Накрая добавяме брашното и доразбиваме.
Когато сместа е готова към нея изсипваме нарязаните кренвирши и зелен лук, разбъркваме с лъжица докато се смесят продуктите добре.
Използвах алуминиеви форми за печене, но можете да използвате и силиконови.
Намазвате добре формите с олио и сипвате от готовате смес до половината. Печете на загрята фурна като пробвате с клечка за зъби дали са изпечени солените мъфини.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за солени мъфини като тези мъфини със сирене или нашия солен кекс.