Пиле със зелен лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле със зелен лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"С една шепа булгур толкова вкусно пълнено пиле ще приготвите, че цялото ще го изядете и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 голямо пиле (кум 1, 8 кг)
  • зелен лук - 3 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 връзка
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • вино - 100 мл
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, добре се поръсва от вън и вътре със сол и черен пипер и се полива с лимонов сок и вино.

Зеленият лук се почиства, накълцва и заедно с накълцания чесън се слага да се запържи в част от сгорещеното масло и малко олио. След това се добавя накиснатия предварително във вода за 1 час и отцеден булгур.

Долива се чаша вода и се бърка, докато течността се поеме от булгура. Накрая се овкусява с подправки и се разбърква със ситно скълцания магданоз.

С плънката хубаво се натъпква пилето и се зашива. Слага се в тава, в която са подредени филийки кромид, за да не залепне при печенето.

Цялото пиле се намазва обилно с меко масло и се поръсва с малко пипер. Слага се да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна, като се обръща по желание, за да се запече равномерно. От време на време се полива с малко от лимоново-винената марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митьо
Митьо
супер яко звучи тая рецепта :))
14.05.2012 21:29