Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Зеленчукови гювечета с кашкавал

Зеленчукови гювечета с кашкавал

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Зеленчукови гювечета с кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И като ще им настържем кашкавалче, и като ще ги запечем в печката - не е за разправяне"

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 глави
  • чушки - 1.5 кг
  • домати - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и чесъна. След като поомекнат, добавете почистените чушки, а след това и доматите.

Когато зеленчуците се запържат, сместа се прехвърля в глинени гювечета и отгоре се слагат парчета кашкавал.

Гювечетата се пекат в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Преди сервиране на зеленчуковите гювечета може да се поръсят със ситно нарязан магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: