Оризова чорба с праз, лук и моркови

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
10/05/2019
"Дайте на един опитен кулинар шепа ориз и той ще приготви перфектната оризова чорба "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза (1 к.ч.) и накисваме във вода за няколко минути. През това време почистваме праза, измиваме и нарязваме на ситно. Също така белим и нарязваме - наситняваме лука. Морковите измиваме, белим, отново измиваме и настъргваме на едро ренде.

В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и в него слагаме праза, лука и морковите. Прибавяме сол и черен пипер - млян на вкус и задушаваме, като наливаме и малко топла вода.

Като омекнат зеленчуците и останат на мазнина, ръсваме червен пипер , куркума подправка и брашното. Наливаме топла вода, като разбъркваме продуктите. Ръсваме сушена чубрица на вкус и като заври чорбата, прибавяме отцеденият от водата накиснат ориз.

Варим оризовата чорба без капак, докато се сварят всички продукти.

При необходимост доливаме топла вода по време на варене.

Сервираме готовата супа с ориз подкиселена с оцет или лимонов сок.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар