Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Оризова чорба с праз, лук и моркови

Оризова чорба с праз, лук и моркови

Оризова чорба с праз, лук и моркови
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Дайте на един опитен кулинар шепа ориз и той ще приготви перфектната оризова чорба"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 ч.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза (1 к.ч.) и накисваме във вода за няколко минути. През това време почистваме праза, измиваме и нарязваме на ситно. Също така белим и нарязваме - наситняваме лука. Морковите измиваме, белим, отново измиваме и настъргваме на едро ренде.

В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и в него слагаме праза, лука и морковите. Прибавяме сол и черен пипер и задушаваме, като наливаме и малко топла вода.

Като омекнат зеленчуците и останат на мазнина, ръсваме червен пипер, куркума и брашното. Наливаме топла вода, като разбъркваме продуктите. Ръсваме сушена чубрица на вкус и като заври чорбата, прибавяме отцеденият от водата накиснат ориз.

Варим оризовата супа без капак, докато се сварят всички продукти.

При необходимост доливаме топла вода по време на варене.

Сервираме готовата супа с ориз подкиселена с оцет или лимонов сок.

Оризовата чорба с праз, лук и моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: