Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена салата»Макарони с маруля по китайски

Макарони с маруля по китайски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Макарони с маруля по китайски
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Не сте и предполагали, че може да стане толкова вкусно, нали"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г сварени
  • маруля - 100 г едра шепа
  • зелен лук - 1 стрък
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме макароните по традиционна рецепта.

Слагаме в една тенджера вода и чакаме да кипне, а след като заври, слагаме олио и сол, добавяме макароните и за 7 минути чакаме да се сварят.

След като ги отцедим, слагаме малко олио в един тиган и сипваме макароните, после добавяме соевия сос и бъркаме малко.

След това взимаме бейби марули, тоест малки, може и да ги режете, ако са големи, на малки парчета, после нарязваме лук и копър, всичко това добавяме вътре при макароните и слагаме черен пипер и сол и чакаме да омекнат марулите - става за секунди.

Много бързо става, ако имате останали макарони от закуска.

Наистина става много вкусна макаронена салата, идеална за един хубав обяд.

Макароните с маруля по китайски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: