Gotvach.bg»Рецепти»Пържени спагети»Спагети по китайски с пилешко филе

Спагети по китайски с пилешко филе

Спагети по китайски с пилешко филе
Снимка: Десислава Антова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Всички у дома със сигурност ще поискат втора порция, че дори и трета от тези спагети с пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • спагети - 2 пакета
  • моркови - 2 бр.
  • кълнове - 200 г (по желание)
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 400 мл (Дерони тъмен)
  • куркума - 1 ч.л
  • джинджифил - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • индйско орехче - 1 щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме спагетите в голяма тенджера с вода, сол и олио. Прецеждаме ги с гевгир.

В уок тиган сипваме олио и слагаме пилешкото филе да се запържи до побеляване.

Слагаме малко соев сос и подправките.

Постепенно прибавяме спагетите, като постояно бъркаме и добавяме соев сос.

Държим още малко на котлона - около 10 мин.

През това време разбиваме две яйца и ги запържаваме с бъркане.

Изсипваме ги към пържените спагети.

Спагетите по китайски с пилешко филе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: