Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Зеленчуци по китайски с омлет

Зеленчуци по китайски с омлет

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Зеленчуци по китайски с омлет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.л.
  • соево сирене - 125 г, на едро
  • зехтин - 6 с.л.
  • фиде - 60 г, китайско, накиснато в топла вода, изцедено
  • лук - 60 г, жълт, чайвс
  • спанак - 125 г, пресен, без дръжките
  • лук - 6 стръка, зелен
  • бульон - 1 ч.ч, зеленчуков
  • сол - 3/4 ч.л.
  • кълнове - 125 г, бобени
  • яйца - 3 бр., леко разбити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват 1 с.л. от водата, 1 с.л. от соевия сос, 1 с.л. от царевичното брашно и бялото вино. Добавя се соевото сирене и се оставя да се маринова за 10 мин. Добавя се 1 с.л. от зехтина. Нарязва се накиснатото китайско фиде на къси парчета.

Спанакът и лукът чайвс се режат на къси парчета. В голям уок се загрява 3 с.л. от зехтинът, където се запържва соевото сирене за 3 мин. Вади се от тигана и се слага встрани. Спанакът и лукът чайвс се запържват за 3 мин. Вадят се от уока и се оставят встрани.

Добавя се 1 с.л. от зехтина и се запържва зеленият лук. Добавят се китайското фиде, зеленчуковият бульон, останалият соев сос и 1/2 ч.л. сол. Държи се на огъня, докато сосът намалее. Добавят се бобовите кълнове.

Държи се на огъня за още 3 мин. Добавя се сместа със соевото сирене. Прехвърля се в чиния за сервиране. Яйцата се разбиват с останалата вода, царевично брашно и солта, докато станат на пяна.

Загрява се останалият зехтин в голям зехтин. Изсипва се яйчената смес, като се покрие равномерно дъното на тигана. Държи се на огъня, докато яйцата променят цвета си в златистокафяви. С голяма шатола се обръщат, за се изпържат и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: