Начин на приготвяне
Продуктите са за тавичка с диаметър 20 см . Ако абсолютно желаете чийзкейкът да ви е без грам захар, заменете бисквитите и сладкото да са за диабетици или със стевия. Първоначално не го планувах така, но в последствие кремът си остана идеален и така.
Основата е от бисквити и масло, нея няма какво да я коментирам. Кремът се прави, както следва. Разбива се безсолната извара с киселото мляко и листенцата мента. Прибавя се медът на вкус и ако имате сироп от мента.
Най-накрая се слага разтопеният в микровълнова желатин на д-р Йоткер и се бърка енергично, така че да не стане на бучки. За предпочитане е да оставите изварата и киселото мляко да се постоплят на стайна температура предварително, за да не пресичат желатина.
Изливате чийз сместа върху бисквитената основа и оставяте чийзкейка да стегне в хладилника.
Накрая украсявате сладкиша със сладко и плодове.
Лек и вкусен десерт за малки и големи.
Коментари