Начин на приготвяне
Тиквата поръсваме със захарта и 100 г масло покрита с фолио за 1 час на 180 градуса. Пасираме половината от нея. Останалото масло се разтапя и се прибавя към смлените бисквити.
От тях се приготвя плътен блат. Запичаме блата на 180 градуса за 10 мин. и оставяме да се охлади.
Маскарпонето разбиваме с миксер и към него прибавяме ванилията и кондензираното мляко. Добавяме и пюрираната тиква. Бъркаме леко с шпатупа.
Добавят се яйцата едно по едно и се бърка до хомогенна смес. Готовата смес се изсипва върху блата, а отгоре се подреждат другите парченца тиква. Пече се на водна баня за 2 часа на 150 градуса. Поръсваме с пудра захар.