Начин на приготвяне
Малините се почистват, ментата се нарязва на ситно и се разделя на две части. Желатинът се залива с 60 милилитра студена преварена вода и се оставя да набъбне. Бисквитите се счукват на прах.
Маслото се оставя да се разтопи и се смесва с бисквитите и смлените орехи. Тестото се слага в ринг за торта и се притиска към дъното. Оставя се в хладилника. Малините се пасират и се претриват през сито.
Пюрето се загрява на бавен огън и щом се появят мехурчета, се сваля от котлона. Желатинът се добавя към пюрето и се разбърква. Сметаната се смесва с пудрата захар, половината мента и маскарпонето и се разбива на крем.
Добавя се малиновото пюре и всичко се разбърква добре. Тази смес се излива върху тестото и се оставя в хладилника за 3 часа. Поръсва се с останалата мента и се сервира.