Начин на приготвяне
Започваме с лешниково-бисквитена основа.
Лешниците и бисквитите се смилат добре и се изсипват в купа. Добавят се към тях захарта и какаото и се разбърква.
Излива се разтопеното масло и се бърка, докато не стане на мокър пясък.
Взимате форма с диаметър 28- 30 см. и я намазвате с масло. Изсипвате сместа във формата и разстилате добра по дъното и стените.
Трябва да е равно, може да си помогнете с дъното на водна чаша.
Приготвената основа прибирате в хладилник за 30 минути.
Слагаме сметаната на котлона да загрее. Шоколадът се реже на парчета и се изсипва в купа. Към него се добавя и какаото и ванилията.
Когато сметаната започне да завира се отстранява от котлона и още докато е гореща се излива върху шоколада. Изчаква се 20 секунди и се разбърква добре, докато не стане гладна, хомогенна смес.
Охлаждате за 5 минути и добавяте яйцата едно по едно докато бъркате.
Получената шоколадова смес изливате върху бисквитената основа и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 минути.
След това се вади от фурната и се оставя на страни, да се охлади напълно.
Преди сервиране се поръсва с какао и по борда на тарта се подреждат малините. Може да украсите и с листа от мента.
Добър апетит!