Начин на приготвяне
Шоколадов тарт с банан - една хапка и се пренасяте в Рая.
За тестото смесваме брашното, щипка сол и пудрата захар.
Прибавяме нарязано на кубчета студено масло (70 г) и разтриваме с ръце, докато се получат трохи.
Добавяме жълтъка и заквасената сметана и събираме тестото на топка.
Разпределяме тестото за нашия сладък тарт в малка кръгла форма (с диаметър около 20-22 см) и прибираме в хладилника за 30 минути.
Изпичаме блага в предварително загрята на 190°С фурна за около 20 минути до златист цвят и го оставяме да изстине.
На водна баня загряваме шоколада, сладкарската сметана и останалото масло.
Разбъркаваме до еднородна смес и оставяме да се охлади.
Банана за десерта нарязваме на колелца и ги подреждаме върху блата.
Отгоре изсипваме шоколада и прибираме тарта в хладилника за цяла нощ.
Този шоколадов сладкиш е невероятно вкусен.