Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба в бекон върху канапе

Печена риба в бекон върху канапе

Печена риба в бекон върху канапе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Доверете ни се, рибата е най-вкусна, когато е печена в бекон"

Необходими Продукти

  • риба - 400 г, морска
  • бекон - 100 г
  • макарони - 100 г, къси
  • тиквички - 1 бр. около 300 г
  • сметана - 200 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете измитата тиквичка, махнете ѝ дръжката, нарежете я на кубчета и я изпържете в сгорещеното олио за 4-5 мин при непрекъснато бъркане.

Подправете с черен пипер и сол, добавете макароните, залейте със сметаната и след като кипне, пресипете сместа във форма за печене.

Измийте рибното филе, подсушете го, нарежете го на 4 парчета, напръскайте ги с лимоновия сок, поръсете ги с черен пипер и увийте всеки къс риба с резени бекон.

Наредете рибните пакетчета върху макаронената смес и мушнете ястието да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 16-17 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: