Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантен бекон върху канапе от зеленчуци

Пикантен бекон върху канапе от зеленчуци

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пикантен бекон върху канапе от зеленчуци
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Знаете, че обичаме да се храним здравословно, затова към не особено полезните зеленчуци ще добавим хрупкав бекон"

Необходими Продукти

  • бекон - 500 г
  • соев сос - 5 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 4 бр. сиврия
  • морков - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се измива и се нарежда на дъното на йенска тавичка.

В купа се смесват соевият сос, олиото, нарязаните на тънки филийки чесън и лук.

Разбъркайте и изсипете върху бекона. Оставете в хладилника за минимум 2 часа. Загрейте фурната на 200 градуса и печете 40-45 мин.

На оребрен тиган изпечете зеленчуците. Сложете в чиния зеленчиците, а отгоре сложете свинския бекон и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: