Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Кето хлебчета за бургери

Кето хлебчета за бургери

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кето хлебчета за бургери
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Вече е супер лесно да спазва човек кето диета, след като може да си спретне дори и бургер, без да я нарушава"

Необходими Продукти

  • за мократа смес
  • яйца - общо 4 броя: 3 белтъка + 1 цяло яйце
  • ябълков оцет - 1 ч.л
  • вода - 200 мл топла
  • за сухата смес
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • бадемово брашно - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме лененото, кокосовото и бадемовото брашно, солта и содата.

В дълбок съд разбиваме яйцето и белтъците на пяна с миксер. Добавяме топличката вода и ябълковия оцет.

Смесват се сухата и мократа смес. Разбъркайте добре. Оставете за 5 минути да отлежи.

Получава се гъстичка, лепкава смес.

С лъжица гребваме и слагаме на разстояние в намаслена тава с незалепващо покритие. За намазняването ползвайте кокосово, маслиново или краве масло. Ако не разполагате с такава тава, използвайте хартия за печене.

Поръсете отгоре с маково семе.

Печете хлебчетата в предварително загрята на 175 градуса фурна, на вентилатор до готовност.

Ползвайте хлебчетата за направа на бургери, сандвичи и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: