Начин на приготвяне
В купа слагаме 1 ч.ч. топла вода, прясната мая и захарта, с лъжичка разбъркваме докато маята се разтопи и оставяме да шупне около 10 минутки.
След това добавяме останалата топла вода и солта. Започваме да сипваме по малко от брашното до получаването на тесто. Намазваме с олио и оставяме на топло да втаса.
След това точим кора и разрязваме долната половина на лентички. Две по две ги оплитаме и така с всички.
Навиваме горната част на руло и лентичките ги намотаваме към рулото.
Навиваме всичко във формата на охлюв и в намазнена тава добавяме питката. Мажем отгоре с жълтък и печем на 180 градуса до готовност. След като питката се извади мажем с разтопено масло.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашни питки като нашата питка Слънце или тези красиви погачи.
Коментари