Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Спаначени антипасти с извара

Спаначени антипасти с извара

Спаначени антипасти с извара
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
19/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Мислехме да го кръстим Спаначен ордьовър-шедьовър, но ни се стори прекалено претенциозно и се спряхме на това семпло име - вкусът обаче е зашеметяващ"

Необходими Продукти

  • За зеления ред
  • спанак - 3 шепи нарязан
  • вода - гореща (за попарване)
  • хималайска сол - 1 щипка
  • За белия ред
  • извара - 2 - 3 шепи
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • хималайска сол - 1/3 ч.л  (на вкус)
  • вода - 1 - 2 ч.л.
  • За декорация
  • краставица - 3 кръгли резена (6 четвъртинки)
  • копър - 3 стръка (връхчета)
  • слънчогледови семки - 1 шепа за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме нарязания спанак и след като омекне, го изцеждаме от сока и изстискваме с ръка. Оформяме три топчета, които сплескваме и заобляме като бисквити.

В друга купичка намачкваме изварата с много малко водичка, колкото да стане мека, без бучки и лесна за моделиране. Овкусяваме я с чубрица, хималайска сол на вкус.

Оформяме 6 такива кръгчета със същата големина на спаначените и ги слепваме отгоре и отдолу на зелените (както се вижда на снимката).

Нарязваме краставиците на полумесеци, после посредата ги срязваме и ги преплитаме на хиксче. Украсяваме с тях и връхчетата копър и поръсваме със суровите слънчогледови семки.

Поднасяме като предястие.

Лесни и бързи спаначени антипасти с извара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: