Италианска салата с паста и босилеков дресинг

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
20/05/2019
"Ако ароматът, който се носи от кухнята, ви пренася в Италия, да знаете, че днес салатата ще е с паста и босилеков дресинг "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 422
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Макаронена Салата

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете фарфалето да се вари в подсолена вода.

Стрийте листата босилек в хаванче до консистенция на паста. Посолете, добавете скилидките чесън и размачкайте отново.

Изстискайте сока от половин лимон и добавете зехтина. Разбъркайте дресинга докато стане хомогенен.

Разрежете чери доматите на половинки, нарежете главата червен лук на тънки полумесеци е поставете в купа. Добавете зелените маслини, почистени от костилките и нарязани на шайби.

Нарежете топчиците бейби моцарела или ги прибавете цели. Отцедете пастата, охладете под студена вода и добавете и нея в салатата.

Залейте с босилеково-лимоновия дресинг и разбъркайте. Гарнирайте с цели листа босилек и сервирайте.

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
21.05.2019 12:53
Изглежда супер...
0
0