Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Безглутенова копривена фокача

Безглутенова копривена фокача

Panda LifePanda Life
Чирак
7031395
Безглутенова копривена фокача2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Ароматна фокача за всички, дори за онези, които изпитват непоносимост към глутен"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 2 с.л.
  • брашно от тапиока - 2 с.л.
  • сусамово брашно - 2 с.л.
  • оризово брашно - 1 - 2 с.л.
  • копривено брашно - 1 с.л.
  • ленено семе - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • пресен лук - 3 - 4 перца
  • слънчоглед - за поръсване белен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме сухите съставки. Содата и солта разтваряме в половин ч.ч. топла водичка и добавяме вътре лимоновия сок.

Отделяме жълтъка от белтъка, нарязваме на ситно пресния лук и разбъркваме всичко без жълтъка.

Наливаме водичката до получаването на меко тесто, което оформяме като питка с дебелина около 1 см.

Намазваме фокачата с жълтъка и поръсваме със слънчогледовото семе.

Печем около 40 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Безглутеновата копривена фокача е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: