Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба по италиански в микровълнова

Риба по италиански в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119139
Риба по италиански в микровълнова2 / 2
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 600 г филе
  • лимонов сок
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • патладжани - 1 (голям)
  • чушки - 1 бр (малка)
  • тиквички - 1 бр
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 250 мл (бяло)
  • девесил
  • босилек
  • домати - 1 консерва (обелени)
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се измива, подсушава се, нарязва се на парчета, поръсва се с лимонов сок, оцет, сол и черен пипер.

Зеленчуците се измиват и се нарязват на кубчета.

Нарязаният патладжан се посолява и се оставя да престои 10 мин, след което се измива.

В подходящ съд се слагат всички зеленчуци заедно с олиото, чесъна, бялото вино и подправките.

Похлупват се и се държат 7 мин при 600 Вт.

Обелените домати се намачкват с вилица и се прибавят към зеленчуците, като добре се разбъркват.

Слага се нарязаното рибно филе и ястието се държи 8 мин при същата мощност.

Поръсва се с нарязания магданоз и се сервира.

Време: 15 мин

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: