Начин на приготвяне
Почистете и обезкостете рибата, нарежете на отделни по-малки филенца и внимателно отстранете кожата с помощта на остър нож.
Нарежете лука и праза и ги запържете в 7 с.л. зехтин. Щом омекнат и започнат за добиват леко карамелен цвят, сложете чесъна и ригана и разбъркайте за кратко.
Сипете доматеното пюре, сол на вкус и една кафена чашка вода. Гответе 2-3 минути на слаб огън и налейте виното. Бъркайте, докато алкохолът се изпари - 2-3 минути.
Добавете в соса черния пипер и каперсите и отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 200 градуса. В тавичка изсипете приготвения сос и налейте към него около 100 мл вода.
Положете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути.
Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино.
Добър апетит!