Начин на приготвяне
Разбъркваме мекото масло със захарта, солта и екстракта от ванилия за 5 минути, докато се получи бял крем. Добавяме яйцата едно по едно, а след това и млякото.
Пресяваме заедно какаото, брашното и бакпулвера и добавяме към останалата смес.
Изсипваме тестото в застлана с хартия за печене форма с d=26см и печем в предварително загрята фурна на 170°C за около 25-30 минути.
След това го оставяме да изстине напълно и изваждаме блата от формата.
За крема загряваме млякото в тенджера, след което намаляваме топлината, добавяме захарта, екстракта от ванилия, гриса и кокосовите стърготини. Разбъркваме за около 2 минути.
Сваляме от котлона и добавяме маслото. Изсипваме крема с грис върху охладения блат и слагаме в хладилника за най-малко 1 час.
За глазурата загряваме сметаната, сваляме от котлона и добавяме начупения шоколад. Оставяме за няколко минути и разбъркваме.
След като шоколадовата глазура изстине, я изсипваме върху кокосовия крем, като си оставяме малко за украса на кокосовия сладкиш.
Оставяме сладкиша Баунти да се охлади и украсяваме.
Коментари