Начин на приготвяне
*Може да смесите по 115 г какаово масло, какао и кокосова захар, за да си направите домашен шоколад.
Блендирайте всички съставки, без шоколада, до получаване на гъста и леко лепкава смес.
Оформете в желаната форма с ръце или използвайте силиконови формички за мъфини, защото е по-лесно (слагам малко от кокосовата смес, притискам плътно и слагам във фризера), а може и да притиснете цялата смес в тавичка с хартия за печене и после просто да я разрежете.
Сложете кокосовия сладкиш във фризера за 20-30 минути и междувременно разтопете шоколада.
Извадете вече твърдата кокосова смес и потопете всяко кръгче в разтопен шоколад, сложете върху хартия за печене.
Декорирайте по желание с малко кокосови стърготини и сложете здравословното Баунти в хладилника за 15-20 минути, да стегне шоколадът.