Начин на приготвяне
Много бързо се приготвя, освен това баунтито е здравословно и много вкусно. Кокосовото масло се разтопява от само себе си, когато температурата в стаята е над 24 градуса. За целта ни трябва разтопено.
В дълбока купа изсипвате кокосовите стърготини, към тях добавяте една или две супени лъжици мед, в зависимост колко сладко обичате.
Аз добавих 1 с.л. мед, след което прибавих 6 с.л кокосово масло. Добре трябва да се разбърка, за да може медът да се разтопи и да обхване цялата смес.
Върху прозрачно домакинско фолио изсипвате сместа и оформяте дълга пура. Дължината и ширината е по ваш избор.
Добре трябва да увиете с фолиото пурата, след което слагате да стегне във фризера, за около 30-40 минути. След като се е стегнала добре вътрешността на нашия десерт, си правим глазурата.
Слагате 7 с.л. фъстъчено масло в дълбока купичка. Към него добавяте кокосовото масло и започвате да бъркате интензивно, да се смесят.
Тъй като в помещението, в което аз ги правих беше над 29 градуса, не бе нужно да помогна на сместа, чрез водна баня да се хомогенизира добре. Просто много бързо и интензивно бърках. Стана течно фъстъчено масло, наподобяващо течен шоколад.
Ако при вас не се получи бъркайте на водна баня до получаването на течна хомогенна смес.
Нарязваме пурата на парченца с големина колкото 2 хапки. Овалваме ги във фъстъченото масло и ги нареждаме в чиния.
Оставяме във хладилник или фризер да стегнат.