Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани Маслини»Гриловани зелени маслини

Гриловани зелени маслини

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Гриловани зелени маслини
Снимка: Зори
1 / 6
29/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Когато вие си ги направите, стават най-вкусни - вижте изпитана рецепта за ароматни гриловани маслини"

Необходими Продукти

  • зелени маслини - 300 г без костилка
  • зехтин - 100 мл екстра Върджин
  • сушени чери домати - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • розмарин
  • риган
  • босилек - на вкус
  • чили - по желание едро счукано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостените зелени маслини изцедете от маринатата.

Нанижете ги на дървени шишчета. Поставете ги върху равна повърхност и ги притиснете с нещо тежко, за да се сплескат. Аз използвах тежка чугунена плоча за скара.

Изпечете шишчетата със зелени маслини върху намаслена с олио скара, като отново ги притискате с нещо тежко. След като от долната страна на маслините се отпечата шарката на скарата, обърнете шишчетата и отново притиснете с тежест.

Сушените чери домати залейте с топла вода и оставете да се накиснат за десетина минути. След това ги изстискайте хубаво с ръце.

В купа сложете грилованите маслини, едро нарязаните скилидки чесън, добавете сушените чери домати, средиземноморски подправки на вкус и зехтина.

Ако сте любители като мен на лютичкото, може да добавите и една-две едро начупени сушени люти червени чушки за повече пикантност.

Поднесете като гарнитура или за салата към питието.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: