Начин на приготвяне
Обезкостените зелени маслини изцедете от маринатата.
Нанижете ги на дървени шишчета. Поставете ги върху равна повърхност и ги притиснете с нещо тежко, за да се сплескат. Аз използвах тежка чугунена плоча за скара.
Изпечете шишчетата със зелени маслини върху намаслена с олио скара, като отново ги притискате с нещо тежко. След като от долната страна на маслините се отпечата шарката на скарата, обърнете шишчетата и отново притиснете с тежест.
Сушените чери домати залейте с топла вода и оставете да се накиснат за десетина минути. След това ги изстискайте хубаво с ръце.
В купа сложете грилованите маслини, едро нарязаните скилидки чесън, добавете сушените чери домати, средиземноморски подправки на вкус и зехтина.
Ако сте любители като мен на лютичкото, може да добавите и една-две едро начупени сушени люти червени чушки за повече пикантност.
Поднесете като гарнитура или за салата към питието.
Добър апетит!