Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Бяла каша със зелени маслини и манатарки

Бяла каша със зелени маслини и манатарки

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Бяла каша със зелени маслини и манатарки
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Постни импровизации с маслини и гъби с изненадващо добър резултат"

Необходими Продукти

  • зелени маслини - 100 г зелени
  • сушени манатарки - 20 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 30 г
  • сол - 5 г
  • чубрица - 5 г
  • черен пипер - 5 г
  • чесън на прах - 5 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре сушените манатарки. След това ги накиснете за няколко минути в студена вода. Отцедете ги.

В тиган или друг дълбок съд разтопете маслото. Когато то се сгорещи прибавете и леко запържете манатарките.

Когато станат готови, прибавете брашното. Леко запържете до усвояване на маслото.

На тънка струя започнете да прибавяте водата. Бъркайте постоянно да не се образуват бучици.

Прибавете маслините. Варете кашата заедно с маслините докато се сгъсти достатъчно.

Две минути преди да свалите от огъня добавете солта, чубрицата и черния пипер.

След като стане готово ястието, сложете в чинии и по желание поръсете с малко чесън на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: