Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със зелени маслини по испански

Пилешко със зелени маслини по испански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешко със зелени маслини по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Ние и испанците имаме гореща кръв, затова сме сигурни, че това кулинарно предложение, ще ви хареса !"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • зелени маслини - 200 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • печурки - 250 г
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл течна
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се запържва в загрятото масло, смесено със зехтина.

Изважда се и в мазнината се запържват нарязаните на ситно чесън и лук, и нарязаните на ивички гъби и чушки.

Добавят се нарязаните на ситно домати и ястието се залива с виното. Месото се връща и ястието се оставя на слаб огън за един час.

Сгъстява се с размитото в малко вода брашно, поръсва се със сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Добавят се маслините и сметаната и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: