Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Сос Тартар със зелени маслини и песто

Сос Тартар със зелени маслини и песто

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Сос Тартар със зелени маслини и песто
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Сосът Тартар със зелени маслини и песто чудесно допълва сьомга."

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • зелени маслини - 20 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • дижонска горчица - 1 ч.л. на зърна
  • сос песто - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сложете майонезата (по-добре да използвате домашна майонеза без сол) и киселото мляко.

Нарежете зелените маслини на ситни кубчета.

Пресовайте чесъна.

Добавете всички съставки към майонезата и разбъркайте добре соса Тартар.

Охладете соса преди консумация.

Сосът Тартар със зелени маслини и песто чудесно допълва сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: