Начин на приготвяне
Почистете ягодите, доматите, краставицата, лука, чесъна и кивито. Нарежете ги на парченца и поставете в блендер.
Натрошете при плодовете и зеленчуците сухият хляб, сипете оцета, водата и подправките заедно със солта и лютото чили чушле (може да ползвате и половин сухо чушле кайенски пипер).
Включете блендера на средна мощност и прогресивно увеличавайте до максимална - оставете да се смели всичко за 2 минути или до съвършено гладка консистенция.
Доовкусете гаспачото по ваше предпочитание.
Сипете гаспачото в чашки или малки купички (добре охладено).
Във всяка сложете кубчета сирене Фета и поръсете с ароматен зехтин.
Невероятно вкусно е това Ягодово Гаспачо със сирене Фета и мащерка, гарантирам ви!