Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Ягодово Гаспачо със сирене Фета и мащерка

Ягодово Гаспачо със сирене Фета и мащерка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ягодово Гаспачо със сирене Фета и мащерка6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Смело съчетание от вкусове и аромати с привкус на лято и весели приключения"

Необходими Продукти

  • ягоди - 400 г
  • домати - 200 г
  • киви - 200 г
  • лук шалот - 2 бр. (около 35 г)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • краставици - 1 бр. 200 - 220 г
  • оцет - 30 - 40 мл (или на вкус) ябълков
  • вода - 100 - 150 мл
  • чили - 1/4 прясно чушле
  • мащерка - 2 стръка прясна
  • черен пипер - 1/2 ч.л, прясно смлян
  • сирене фета - 150 г
  • хляб - 50 г сух, много твърд
  • сол - 1 с.л. или на вкус
  • зехтин - при поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ягодите, доматите, краставицата, лука, чесъна и кивито. Нарежете ги на парченца и поставете в блендер.

Натрошете при плодовете и зеленчуците сухият хляб, сипете оцета, водата и подправките заедно със солта и лютото чили чушле (може да ползвате и половин сухо чушле кайенски пипер).

Включете блендера на средна мощност и прогресивно увеличавайте до максимална - оставете да се смели всичко за 2 минути или до съвършено гладка консистенция.

Доовкусете гаспачото по ваше предпочитание.

Сипете гаспачото в чашки или малки купички (добре охладено).

Във всяка сложете кубчета сирене Фета и поръсете с ароматен зехтин.

Невероятно вкусно е това Ягодово Гаспачо със сирене Фета и мащерка, гарантирам ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: