Начин на приготвяне
В дълбок съд разбийте яйцето и захарта на пяна с миксер.
Прибавете ванилията, прясното мляко, олиото, брашното, бакпулвера и щипка сол. Разбийте отново. Трябва да се получи гъстичка еднородна смес.
Пуснете гофретника да загрее. Капнете върху плочите съвсем мъничко олио и сипете с черпак от сместа. Затворете гофретника и изчакайте да се изпекат до готовност.
Сервирайте готовите гофрети с мед, сладко, течен шоколад, сладолед, плодове и сметана по ваш избор.
От количеството на посочените продукти се получават 6 бр. хрупкави гофрети.
Ако ги предпочитате със солен вкус, пропуснете захарта и ванилията. В този случай гарнирайте със сирена, кашкавал и т.н.
Добър апетит!
Лесните гофрети за всеки джоб са готови.
Коментари