Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Лесни и хрупкави гофрети

Лесни и хрупкави гофрети

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лесни и хрупкави гофрети
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Традицията повелява - гофретите трябва да бъдат хрупкави, а плънката - богата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • вода - 300 мл
  • брашно - 500 - 600 г
  • захар - 50 г
  • ванилия
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги с щипка сол. Разбийте жълтъците с водата, олиото и прибавете брашното с бакпулвера и ванилията.

Внимателно добавете белтъците, като бъркате на ръка. Загрейте гофретника и напълнете гнездата с по 2 с.л от сместа. Затворете и печете 5 минути.

Извадете и ги наредете върху решетка(за да не омекват). Така направете с останалата смес. Гарнирайте гофретите по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: