Начин на приготвяне
В купа сложете маята, захарта и 200 мл хладка вода. Оставете да се активира за 10 минути и добавете останалото количество вода. Разбъркайте и налейте олиото. Прибавете солта и част от брашното.
Разбъркайте и сложете останалата част брашно. Замесете гладко, нелепнещо и меко тесто.
Поставете го в намазнена купа, завийте в стреч фолио и оставете да втаса - да удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 10 равни части, всяка оформете на топка. Всяка топка разточете на кора с диаметър 22-25 см. Намажете с олио и прегънете на две. Отново намажете с олио и сгънете на още две.
Така направете с всички питки, а готовите подредете на разстояние в тава, застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете да втасат още веднъж за 20-25 минути, покрити с кърпа.
Намажете с олио и печете в предварително загрята фурна на 190-200 градуса до приятен златист загар.
Питките джоб са готови.