Начин на приготвяне
Първо, почваме с приготвянето на сметана, за да стегне. Разбъркваме сметаната с 200 мл вода или мляко и слагаме в хладилника.
После чистим тиквата, режем на малки парчета, слагаме в една тенджера и добавяме захарта и малко вода и ванилия и затвяряме капака и слагаме на котлона.
След половин час е готово, чакаме малко да изстине и по това време чистим ягодите.
Слагаме в дълбок съд, отгоре добавяме тиквата и течния шоколад и пасираме хубаво, докато се получи хубав крем.
После в подходяща тава слагме стреч отдолу, редим бисквитите, слагаме от крема с тиквата и ягодите и така завършваме, докато свърши всичко и отгоре покриваме със страничния стреч.
Слагаме в хладилника бисквитената торта, за да стегне - два часа са достатъчни, после вадим от хладилника, леко отваряме стреча, обръщаме на обратно върху чиния за сервиране.
Хубаво мажем навсякъде със сметана и аранжираме с ягоди.
Вкусът е много хубав и никой не разбра че вътре има тиква.