Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем от тиква и ягоди

Бисквитена торта с крем от тиква и ягоди

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Бисквитена торта с крем от тиква и ягоди
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
10/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"И вие ли не можете да отказвате, когато някой ви каже Искаш ли парче бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • тикви - 1 кг
  • бисквити - 1 п.к
  • сметана - 1 п.к
  • захар - 1 в.ч
  • ванилия
  • течен шоколад - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, почваме с приготвянето на сметана, за да стегне. Разбъркваме сметаната с 200 мл вода или мляко и слагаме в хладилника.

После чистим тиквата, режем на малки парчета, слагаме в една тенджера и добавяме захарта и малко вода и ванилия и затвяряме капака и слагаме на котлона.

След половин час е готово, чакаме малко да изстине и по това време чистим ягодите.

Слагаме в дълбок съд, отгоре добавяме тиквата и течния шоколад и пасираме хубаво, докато се получи хубав крем.

После в подходяща тава слагме стреч отдолу, редим бисквитите, слагаме от крема с тиквата и ягодите и така завършваме, докато свърши всичко и отгоре покриваме със страничния стреч.

Слагаме в хладилника бисквитената торта, за да стегне - два часа са достатъчни, после вадим от хладилника, леко отваряме стреча, обръщаме на обратно върху чиния за сервиране.

Хубаво мажем навсякъде със сметана и аранжираме с ягоди.

Вкусът е много хубав и никой не разбра че вътре има тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: