Начин на приготвяне
В купа сипте 100 мл прясно мляко. Добавете рома и брендито. В случай че правите домашната бисквитена торта за деца, не слагайте алкохол. Може да увеличите количеството на млякото или да прибавите ядогова есенция.
Вземете тава 20 х 20 см. Наредете в нея пласт бисквити, сиропирани в млечната смес.
Пригответе крема за тортата с ягоди като затоплите останалото мляко със захарта на котлона. Отделете малко от него настрана.
Чукнете яйцата, разбъркайте за кратко, сипете отделенето мляко, нишестето и ваниловата захар. Разбийте до получаване на гладка смес. Сипете я при млякото на котлона преди да е завряло.
Намалете степента на котлона и варете до постигнане на гъста консистенция. Важно е да приготвите ароматния крем за тортата на бавен огън, за да не загори. Щом е готов, добавете маслото, отново разбъракйте и махнете от огъня.
Изсипете крем върху бисквитения блат. Сложете още един ред бисквити, после ягодово сладко, после крем, повторете, докато завършете с крем.
След като тортата без печене изстине, я приберете на хладко за 4 часа или за ден. Завийте я със стреч фолио.
Щом разкошната торта вече е стегнала, сложете още малко сладко, поръсете със наситнени и леко запечени на тиган орехи. Може да използвате само орехови ядки или смес с пекан.
Украсете с парченца пресни ягоди и поднесете бисквитената торта с много крем и ягоди.