Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с много крем и ягоди

Бисквитена торта с много крем и ягоди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бисквитена торта с много крем и ягоди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
01/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
32 мин.
Порции
8
"Вкусът на детството може да бъде сервиран в десертна чинийка с много ягоди за украса"

Необходими Продукти

  • бисквити - 220 г чаени
  • ягоди - 3 - 4 бр. пресни, за украса
  • сладко от ягоди - около 12 с.л. /или ягодов топинг/
  • прясно мляко - 100 мл
  • бренди - 1 капачка
  • ром - 1 капачка
  • орехи - 90 г (или 50/50 орехи и пекан)
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 15 г
  • захар - 160 г
  • ванилова захар - 8 - 10 г
  • царевично нишесте - 50 г натурално /или брашно/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипте 100 мл прясно мляко. Добавете рома и брендито. В случай че правите домашната бисквитена торта за деца, не слагайте алкохол. Може да увеличите количеството на млякото или да прибавите ядогова есенция.

Вземете тава 20 х 20 см. Наредете в нея пласт бисквити, сиропирани в млечната смес.

Пригответе крема за тортата с ягоди като затоплите останалото мляко със захарта на котлона. Отделете малко от него настрана.

Чукнете яйцата, разбъркайте за кратко, сипете отделенето мляко, нишестето и ваниловата захар. Разбийте до получаване на гладка смес. Сипете я при млякото на котлона преди да е завряло.

Намалете степента на котлона и варете до постигнане на гъста консистенция. Важно е да приготвите ароматния крем за тортата на бавен огън, за да не загори. Щом е готов, добавете маслото, отново разбъракйте и махнете от огъня.

Изсипете крем върху бисквитения блат. Сложете още един ред бисквити, после ягодово сладко, после крем, повторете, докато завършете с крем.

След като тортата без печене изстине, я приберете на хладко за 4 часа или за ден. Завийте я със стреч фолио.

Щом разкошната торта вече е стегнала, сложете още малко сладко, поръсете със наситнени и леко запечени на тиган орехи. Може да използвате само орехови ядки или смес с пекан.

Украсете с парченца пресни ягоди и поднесете бисквитената торта с много крем и ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: