Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа топчета с кисело мляко и джоджен

Супа топчета с кисело мляко и джоджен

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Супа топчета с кисело мляко и джоджен
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Опитайте да видите щипка джоджен какъв вълшебен аромат ще придаде на любимата на всички супа топчета"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г телешка
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 1 л. зеленчуков
  • ориз - 2 с.л.
  • мляко - 200 мл. кисело
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • за соса
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с кимиона, черния пипер и сол на вкус. Направете малки топчета от каймата.

Сложете бульона да заври. Добавете ориза и топчетата. Варете на умерена температура за около 30 мин.

Разбийте киселото мляко с брашното, жълтъка, кимиона и доматеното пюре.

Към сместа добавете на тънка струйка един черпак от супата. Разбъркайте хубаво. Повторете. Сипете застройката на тънка струя във врящата супа топчета. Разбъркайте и гответе около 5-6 мин.

Направете соса, като загреете маслото в съд на котлона. Сипете червения пипер, джоджена и овкусете със сол. Запържете за около 1 мин.

Сервирайте супата топчета, като поръсите от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: