Тъмен сос в микровълнова

06/06/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото заедно с нарязания лук се слага в пластмасова купа, похлупва се и се задушава 2 мин при 600 Вт.

При непрекъснато разбъркване се прибавят брашното, бульонът и доматеното пюре.

Поръсва се със сол и черен пипер, похлупва се и се държи 3 мин при 600 Вт, като се разбърква два–три пъти.

Забележка: Тъмният сос може да се подправи с червено вино, чесън, девесил, босилек, розмарин, или паста от сардели.

ВРЕМЕ: 5 мин

Стъклена чиния за ордьоври, разядки и сосове
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена чиния за ордьоври, разядки и сосове
6.72 лв.
Виж ››

Задължителна за всеки дом - многофункционална стъклена чиния за ордьоври :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар