Кето спагети от тиквички със синьо сирене и сметана

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
435
176
2292
2
08/06/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 025
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите спагети от тиквички, трябва да разполагате със спиралайзер за зеленчуци или със специална белачка, която бели зеленчуците на тънки лентички като спагети. В случая аз лично разполагам със въпросната белачка.

Тя представлява като обикновените, но е със зъбци.

Измийте тиквичката, отстранете дръжката и с белачката започнете да белите по дължина. Белете, докато стигнете семенната част - от нея не се получават качествени спагети.

Загрейте тиган с незалепващо покритие, капнете на дъното малко зехтин и добавете накълцана скилидка чесън. Сложете спагетите от тиквички и запържете на силен огън за кратко.

Не прекалявайте с пърженето, за да останат накрая спагетите леко хрупкави.

Прибавете готварската сметана и натрошеното синьо сирене.

Посолете с щипка сол ако е нужно. Разбъркайте леко. Щом сосът се посгъсти, отстранете от огъня.

Сервирайте спагетите от тиквички с настърган на ренде кашкавал, сирене или пармезан - по ваш вкус.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар