Начин на приготвяне
Пъстървата се изчиства от главата и вътрешностите. Измива се.
С остър нож за транжиране внимателно се отстраняват костите, така че да не се разделят двете половини на рибата.
Пъстървата се посолява лекичко със сол и черен пипер, пудри се с брашно и се пържи в загрята мазнина от двете страни до готовност.
Изважда се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина, и се прехвърля в плато за риба със бялата част отгоре.
В тиган затопляме сметаната и натрошаваме синьото сирене. Бърка се постоянно с шпатула до пълното разтопяване на сиренето.
Получения сметанов сос разпределяме върху пъстървата и поръсваме със натрошени орехови ядки.
Поднесете пъстървата със синьо сирене заедно с чаша хубаво вино.
Да ви е вкусно!