Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в сос от сметана и синьо сирене

Свински пържоли в сос от сметана и синьо сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свински пържоли в сос от сметана и синьо сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
11/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервират се свински пържоли в сос от сметана и синьо сирене с гарнитура по желание."

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 4 бр. свински
  • сол
  • подправки за месо
  • олио - 3 с.л.
  • За соса
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 3 с.л.
  • синьо сирене - 100 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • черен пипер - 1/3 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват, поръсват със сол и подправки на вкус, след което се нареждат в намазнена тавичка.

Пекат се от двете страни във фурна на 200 °C за около 40 минути.

Докато се пекат пържолите се приготвя сметановият сос. Една малка главичка лук се нарязва на дребно и задушава в мазнина.

Щом лукът омекне, се прибавя натрошеното или намачкано синьо сирене. Разбърква се и след като сместа стане кремообразна, се налива затоплената течната сметана.

Ако не е топла сметаната вероятността да се пресече е голяма.

Сосът се овкусява със смлян черен пипер и се излива върху вратните пържоли.

Пекат се още пет минути и се изваждат от фурната.

Сервират се свински пържоли в сос от сметана и синьо сирене с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: